Follower Yang Kejam

Patutkah follower bersikap kejam dan tidak adil kepada blog yang di follow?Para follower blog ini yang bijak dan jaya,saya berbesar hati dengan kehadiran anda dalam dunia bijakjaya.Cuma sayang sekali (sambil tu nyanyikan lagu seribu kali sayang dari saleem dlm hati yea..)kerana apabila klik gambar anda didalam follower blog ini tidak terdapat link atau jejak untuk ke blog anda...

Saya amat kecewa,tidak mahukah anda membenarkan saya melawat blog anda?Kenapa anda tidak adil dan kejam pada saya? Kenapa?kenapa?...(masa ni nyanyikan pula lagu mengapa dari nicky Astria..)..Tapi rasanya anda mesti terlupa nak edit profile tu kan?Ok,saya tunjukkan caranya....



Klik sini


1-mula-mula login blog anda

2-klik kat dashboard



3-Klik Edit profile


4-Masukkan Url anda di ruang seperti ini


5-Kemudian Save Profile


Ok..sekarang anda semua dah selesai!! (sambil tu nyanyikan lagu thank you for loving me dari bon jovi dengan penuh perasaan yea) .Sekarang cuba ke ruang follower blog ini dan cuba klik profile anda didalamnya..pastikan ia kelihatan seperti ini:



Ha..mcm blog cik jayllytaa ni....Anda nampak tak link/jejak untuk ke blog dia?Jadi secara tak langsung boleh meningkatkan traffic atau kunjungan follower lain ke blog anda...

Selamat mencuba!..I followwwwwww....






22 komen Orang bijak:

Jayllytaa said...

wow....bijak jaya my secret admire.. :)

huzai said...

tula..geram!!xblh nk p0l0w back dia0rang

MéuzAngelo™ XXIII said...

wahh.. nice lah.. patut la ade yg takde link bile bukak profile dorang.. sy singgah sume blog yg bagi komen, shout kat shoutbox..

tension je kalo bukak2 profile dia, xde link blog.. diri sendiri yg rugi kan..

err.. nk post mnde yg same boleh tak? sy amek gmbr.. nnt sy kreditkan kat blog ni.. :)

sila beri feedback kat belog sy ye.. :)

Cik Cammy Lia said...

tahu xpe..geram gak kdg2 follower nih.dh follow kite pastu x tgl jejak..adoi....

Ibnu Darwin said...

haha... bio ler deme gitu...

bijakjaya said...

Benda yg baik mmg patut kita kongsikan...credit kat bijakjaya?Terima kasih krn menjadi blogger yg budiman.

D i n said...

harap2 lepas ni saya tak dikejammi lagi O^O

f_aRa_aINa989 said...

bijak2..hehe

shark said...

sy dah buat...
mmg rugi ler kalu follow tp x letak url.

Solihin Zubir said...

yg paling kejam bila ada yg suruh kita follow blog dia, tp link xde..
link kt shoutbox pon x tinggal.. cmne nk follow.. heheh..

budakmengong said...

haha..terbaikkk wok

puanbee said...

hee ingat kan kejam kenapa lah :)

wanbu said...

la... x brape nak terperasan ar menda alah nie (T_T)
huhu... xpe2 dah update dah seperti yg diberitahu

tq for the info yerk

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum. Entry yg bagus. Terbaca ni baru teringat nak buat posting pasal benda ni.

Memang ramai blogger terlupa atau tak tahu tentang perkara ni. Tu yang kadang2 dia org ingat kita xnak follow mereka semula. sedangkan kita nak masuk ke blog dia pun xder link.

Cuma kadang-kadang berlakunya benda ni sebab mereka tu memang tak ada blog. maksudnya memang tak ada site URL la. Mereka just ada google account je. So dia je la yg leh follow kita. dia xder blog camne kita nak follow dia.. huhuhu.. tp still leh add as friends utk account google la.

Er'end said...

Saya share disini,info yang bagus!
Makasih untuk info dan tali persahabatannya saudaraku,sukses selalu untukmu!

bijakjaya said...

E'rend,sama2 . Blog kamu memang menarik!

Kamil Kahar said...

thx bijak jaya...xperasan lgsg yg sy pnye xde link back ke blog sy...thx agt2...kalo sy x terdetik nk bukak entry ni smpi skrg sy xtaw...thx...bcz of this i follow u... ^_^

kulop ludin said...

patotla..........

MaPhia BlacK said...

Makacii Ea Om Bijak jaya??
jDi ngErti saYa..
_

geekz36 said...

terbaik. nak repost post ni boleh x? kredit ke blog ini tidak akan dilupakan, hehe. =)

p/s: jom la ramai-ramai
JOIN CONTEST KAT SINI
.
CUMA KOMEN DAN MENANG!
=)

shazika said...

nice entry!

Bungakopi said...

oo camtu ea...huhu..lawak gile. slama ni aku xtao pon

Post a Comment

Terima Kasih atas komen dan idea yang bijak-bijak ini !Anda memang bijak !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...