Cara Tingkat Trafik Blog


Cara tingkat trafik blog.
Ini apa yang dikutip dan diadun melalui blog-blog lain yang 24 jam cerita pasal trafik jadi dah ada yang bertanya jadi inilah jawapannya.Tetapi ini bukanlah penamat atau kata putus kerana ada banyak cara yang akan kita kongsikan untuk tingkat trafik blog.

1-Ping URL blog-

Kebanyakan berkata begitu,jadi anda hanya perlu buat sebagaimana 98% blogger kat muka bumi ini buat.Caranya?Mudah,anda boleh dapat maklumat di carian google.

2-Baca -Faham - Ikut

  • -Jangan blog yang bila masuk ada keluar lagu-tak semua orang suka lagu yang anda kata best.
  • -Jangan Tayang pakwe/makwe - macam confirm kahwin sangat (ramai blogger kata macam itu,saya sekadar menyampaikan.)
  • -Jangan Font ada besar kecil -seperti menganggap pembaca /pengunjung rabun jauh/dekat.
  • -Jangan font warna warni - seperti menganggap pembaca /pengunjung buta warna
  • -Jangan blog macam diari persendirian - (syok sendiri) Sendiri masak,rasa,makan sendiri puji mati tanam sendiri (bila kunjung blog mesti yang kata "ada aku kisah?")
  • -Jangan masuk blog orang tak bagi komen - Usah diharap blog orang yang kita lawat akan datang lawat blog kita balik, kena tinggalkan komen kat blog mereka.Mereka bukan ahli psikik atau Ahli forensik jauh sekali Ahli Nujum.
  • -Jangan biarkan blog tanpa dilink-Myspace,Friendster,Tagged,Facebook. linkkan jika ada akaunnya.Bukan sibuk jaga tepi kain orang sampai beli sardin pun nak cerita kat status.

Ini sedikit asas, blog ini pun bukanlah hebat sangat jadi terpulanglah anda untuk menilainya kerana info-info yang diberikan berdasarkan kunjungan ke blog-blog lain. bersambung...

37 komen Orang bijak:

sesegar said...

haha.terbaik!

Sufinah Yussof (SY) said...

a'ha! terbaik~

Muzaffar said...

Terima kasih atas info...Terbaik....

gerepu_besi said...

Aku suka part2 yg no 1 tu, 'bukan semua suka lagu yang anda suka'. Betol! dan iyanya menghabiskan limit berukbeng.... Nak dengar lagu dlm hp pun ada la... nak ulang 1000 kali pun takda masalah.

Saya sokong

Liza @ Adzriel AB said...

sorylah lama tak jenguk sini.. busy anak ramai.. he..he..

Geng Lepak said...

oho..okay..terima kasih~haha

merahitujambu said...

bagus info ni

Kazen said...

Info tetap info

Nurina Izzati said...

thank you very much untuk tips ^^

Blogberry Emry said...

nice info

Idah said...

sharing is caring......thanks for info.

ChocStrawberries said...

bgus info nie.. lalala

Warna Warni Kehidupan said...

aku setuju sumenye hahaha...

aRe-lOnG said...

Panassss...makan hati berulam jantung nie...haha

AIEN NOT ALIEN said...

-Jangan blog yang bila masuk ada keluar lagu-tak semua orang suka lagu yang anda kata best.


Ya.Saya sokong yang ini. Kalau open new tab dekat 5 blog...lima2 ada lagu... hmmm... ehhh... hehehe

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

sama2 berusaha tingkat blog sambil menambahkan info for everyone :)

mumui said...

nice info! =)

seriwangi said...

Terima kasih....dah berjaya ikut suma petua

a r i l said...

menarik la tips ni!

Fifah said...

thnaks 4 the info :)

miSs aMaL said...

tengs..tips y baek:)

Zulfikar Hazri said...

sebabkan dah kena nasihat, letak gak la komen...

selalunya baca tak komen pun ada...

Nadya Aqilah Adnan said...

nice info...
so far alhamdulillah dah buang sume lagu n tukar banyak bnda lah kt blog tuh.. harap2 naik la trafik tuh...

a u t a m a n said...

Sempoi sahabat

ain dzaya said...

sharingan yang terbaik,
sesuai untuk mereka yg sedang upkan trafik!
keeping blogging!

Rinna said...

Nice info TQ for sharing :)

Tourism Malaysia said...

terbaik!!!

M. Hakimi said...

Terbaik..Terima kasih atas tips yang diberi

zul said...

terbaik...TQ 4 sharing tuan blog:)

Dee said...

Tips yang berguna. Thanks

hakimtastik said...

wah mantap artikelnya..

ron said...

info yang menarik...terus rasa nak komen kat sini...hehehe

Ewan Al-hafiz said...

nie memang asas lah......

Ieqbal Ibrahim said...

thanks for the info bro..amat berguna bagi saye yg baru berjinak dgn blog neh

X Lupa Dot Com said...

aaaaaaa....cool

Pn. Sheila@CC said...

em... gd info.. thanks :-))

Media Shah Alam said...

terima kasih kongsi maklumat yang berguna bagi saya blogger baru,,

Post a Comment

Terima Kasih atas komen dan idea yang bijak-bijak ini !Anda memang bijak !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...