Jom Tunggang Labah-labah !


Setelah tgk rancangan TV3-360, berminat pulak nak share dengan korang keluaran motosikal terbaru Can Am Spider. Apa yang menarik, model ini telah mengalami 3 bulan penyeksaan menunggu perlepasan dari Jabatan Pengangkutan sebelum diluluskan untuk dikeluarkan di Malaysia. Ini semua gara-gara mereka tidak tahu nak klasifikasikan Spyder ini sebagai kenderaan apa. Motosikalkah, kereta kuda kah..tapi same pulak cam dalam cite transformer tu. Lets we share ape ciri-ciri menarik Spyder ni :

1)Produk keluaran Canada’s Bombardier Recreational

2)Dikategorikan sebagai Superbike tiga roda.

3)Kombinasi jet-ski, snowmobile (kereta salji) dan motosikal yg luar biasa

4)Walaupun mempunyai saiz yang lebih besar dari superbike biasa, motosikal luar biasa ini masih fit dengan lane motosikal di toll booth sepanjang lebuhraya utama

5)Mempunyai ruang yang cukup luas di hadapan untuk simpanan helmet dan peralatan lain

6)Certainly has cooler features! Ade reverse gear yang membolehkannya mengundur ke belakang sehingga 40km/jam! (Berat tu…nk tolak??...mmg tak la kan..)

7)Keselesaannya sama seperti kita menunggang Harley-Davidson dan kelajuannya sama seperti Superbike..(so the fans of Harley n superbike out there, bolehlah dapatkan Spyder ini secepat yg mungkin)

8)Powered by a 998cc V-twin engine with 106bhp at 8,500rpm and 104Nm of torque at 6,250rpm

9)Harga?? Dari RM96,000 untuk five-speed manual version dan semi-automatik model electronic sequential gear changing boleh didapati pada harga RM105,000..

Jom layan gambar Can Am Spider







Credit pic to Facebook Kembara Mahkota. Klu nak tgk real g la TTDI Shah Alam Selangor setiap Jumaat mlm.

Apa pendapat korang tentang motor ni?


6 komen Orang bijak:

sawn said...

bole la berkawan dengan linda onn sbb dia pun pakai motorsikal ni

athirah said...

wei... nk 1.. hahaha :PPP

A'IM said...

dah mengidam nak beli satu. BMW series punyer..

~ch@wi~ said...

pergh..gile ar..
mahal btl, igtkan 7 8 ribu je..huhuhu


New Entry : Ayah,
Sex tu Ape Ye?

Nuffnang Marah Jika Korang Guna Backlink Iframe

bijakjaya said...

will get it one day...yeah!

ahdiyah said...

ha...baru tau namanya, i pun ada post 1 artikel tentang kenderaan ni yg temporarily i call it MOCAR (motor + car), jemput dtg ke blog MMD ye.

Post a Comment

Terima Kasih atas komen dan idea yang bijak-bijak ini !Anda memang bijak !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...