Padah Ketagihan Pembedahan Plastik


Pada usia 28 tahun seorang wanita Hang Mioku telah mula melakukan pembedahan plastik yang pertama hingga menjadikannya obsess terhadap pembedahan plastik.

Kemudian selepas itu dia terus ketagih hingga melakukan pembedahan plastik di Jepun,dimana menyebabkan mukanya bertambah besar dan cacat.Akhirnya,ahli bedah mengatakan kepadanya bahawa mereka tidak lagi melakukan sebarang pembedahan pada dirinya dan menyarankan dia mencari bantuan untuk ketagihannya itu.


Bijakjaya-Hargailah sesuatu yang anda miliki sebelum ia hilang.Semoga ini menjadi iktibar pada kita semua.


11 komen Orang bijak:

Cik Rimau said...

Sygnye.. Elok2 muke da cantik, nak jd lg cantik.. Kan da rugi.. Terima je pemberian Tuhan.. Cantik itu smntre.. Hilang bile dimamah usia.. Tak pernah bersyukur.. Itulah padahnye.. huhu

cik ayin said...

betol cakap cik rimau tu :P

shark said...

huh..ni misti suka men plastik ms kcik2:p

Hanis Azla said...

Ya Allah, klu tak pernah bersyukur dengan apa yg sudah diberi boleh membawa mudarat pada diri sendiri juga kan.. minta dijauhkan..

Cik Cammy Lia said...

ish........pelik2..muke dh cntk tu..adoi

LehaMY said...

ish ish ish .... pengajarannnya bersyukur dengan apa yang diberi =)

budak kampung said...

yg last tu muke asal die ke???ya tuhan...dh cantik dh tuuuuuu

AziE said...

bersyukur dgn kurniaNya

Wahida Nasution Thakhrim said...

muka dia sangat menakutkan!! kecantikan paras rupa tu kena seiring dengan usia.. kadang2 kedut dan garis2 tua tu nampak cantik tau..

sayatasha said...

muka asal dia dah cantik...
sayangnye...
tu lah,x menghargai...
tuhan tarik terus nikmat die...

lalink7 said...

masyaaAllah...terukk gilee mukaa..isk..nyesal xsudahh aa

Post a Comment

Terima Kasih atas komen dan idea yang bijak-bijak ini !Anda memang bijak !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...